Neuvontaa

 

Myllyn historia - Tarinan alku

Tarve monikulttuurisen toimintakeskuksen perustamiselle on Kotkassa ollut esillä vuodesta 2002, jolloin alettiin Kotkassa miettiä Kyminlinnan linnoitusalueen uutta käyttöä sen jälkeen kun siellä toiminut Rannikkopatteristo muuttaa pois. 2000 -luvun alusta voimakkaana lisääntynyt maahanmuutto Kotkaan on johtanut siihen, että kaupungin eri osissa syntyy erilaisia kokoontumispaikkoja ja niissä hyvin monipuolista toimintaa.

Vuoden 2005 alussa käydyssä keskustelussa kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin ja juuri maailman ympärimatkalta palanneen sveitsiläisen Michael Baumbergerin välillä todettiin, että Kotkan kaupungin uuden identiteetin rakentamisessa maahanmuuttajilla on merkittävä rooli ja siihen voisi hyvinkin sopia maahanmuuttajille ja heidän integroitumista tukemiselle tarkoitettu toimintakeskus.

Alla olevat kuvat olivat Monikulttuurisen toimkintakeskus Myllyn ideoinnin lähtökohtia. Myllyä ideoinut ja perustanut sveitsiläinen Michael Baumberger teki puolisonsa kanssa vuonna 2004 vuoden kestävän matkan maailman ympäri. Matkan aikana kerätyt kokemukset näkyi myöhemmin Myllyn suunnitelmissa ja ennen kaikkia sen toteutuksessa. Esimerkiksi:

Tori Perussa

alt

Hotellimaja Fidzillä

alt

Juhla Fidzillä

alt

Monumentit Sydneyssä

alt

Vesilinna Intiassa

alt

Asukkaiden käsityötorit Perun vuoristossa: yksinkertainen tapaa hankkia osaa elannosta. Tästä syntyi Myllyn myymälä. Yksinkertainen majoitus Fidzin saarilla: tärkeä on toiminta, ei niinkään ulkoiset puitteet. Sellainen on Myllykin. Juhla Fidzin saarilla: Yhteisvoimin syntyy sydämellä toteutettu yhteinen juhlakokemus. Myllyn toiminta lähtee ihmisten yhteisestä tekemisestä. Upeat ja monipuolisesti toimivat monumentit Sydneyssä: Kaikki tilat pitää voida helposti muunnella ja käyttää monipuolisesti. Vesilinna Intiassa: Toiminnan perusteena täytyy olla kultuurien ja historian tuntemus ja kunnioitus. Tämä Myllykin haluaa omalla toiminnallaan.
Viimeksi päivitetty 24.03.2014 10:06